Informatie

Algemeen

Cantiamo, opgericht in 1922, is begonnen als een plaatselijk gemengd koor, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een koor met leden uit de wijde omgeving van Zeist en Austerlitz. Het repertoire is veelzijdig en strekt zich uit van oude tot hedendaagse muziek in alle genres en van religieus tot musical en filmmuziek.

Wekelijks repeteren wij op de maandagvond (met uitzondering van de schoolvakanties) van 20:00 tot 22:00 uur. In verband met de verbouwing van het Dorpshuis vinden de repetities plaats in de PKN-kerk De Hoeksteen te Austerlitz.
Overweeg je om lid te worden of een repetitie bij te wonen kijk dan op de Contact pagina voor verdere informatie.

Dirigent

Arie Perk (1964), is sinds 2010 onze vaste dirigent. Behalve het gemengde koor Cantiamo staat nog een aantal koren onder zijn leiding (een seniorenkoor, kerkkoor, vrouwenkoor, mannenkoor en een kamerkoor).

foto Arie Perk Als kind heeft hij het actieve muziekleven ervaren doordat zijn vader in de plaatselijke harmonie diverse instrumenten bespeelde en orgellessen genoot. Arie kreeg op 6 jarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Lammert de Wilde. Zingen in een kinderkoor (en later jongerenkoor) bracht hem in contact met koormuziek.

Vanaf zijn 15e jaar begeleidde hij diverse koren op orgel en piano. In 1980 volgde hij zijn eerste koordirectiecursus bij de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging.
Na zijn Atheneumopleiding koos hij voor een muzikale vakopleiding aan het Utrechts Conservatorium, met koordirectie als hoofdvak en zang en piano als bijvakken. Zijn docenten waren Reinier Wakelkamp en Joop Schets.

Na zijn conservatoriumperiode bezocht hij de Kurt Thomascursus en het World Symposium on Choralmusic. Om zich te verdiepen in het werken met orkest volgde hij de ‘specialisatie-opleiding vocaal en instrumentaal ensemble’.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

  • Jaap Logge (voorzitter)
  • Henny Keijning (secretaris)
  • Janny Rijkse (penningmeester)
  • Miranda van Laar (lid)
  • Albert Naber (lid)

Je kunt het bestuur mailen via de volgende link: bestuur@cantiamo-austerlitz.nl.

Overkoepelende organisaties

Cantiamo is lid van de Federatie Amateur Podiumverenigingen in Zeist, de FAP.

Cantiamo is aangesloten bij de landelijke bond KBZON, de nationale korenbond.

Kamer van Koophandel

Cantiamo staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 40477444.

AGENDA

18 december 2021

Concert in Bronbeek
Arnhem

26 september 2022

generale repetitie Jubileumconcert
Oosterkerk, Zeist
aanvang 20:00 uur

1 oktober 2022

Jubileumconcert
Oosterkerk, Zeist

27 maart 2023

generale repetitie Passieconcert
Maartenskerk, Doorn
aanvang 20:00 uur

1 april 2023

Passieconcert
Maartenskerk, Doorn

© 2021 CANTIAMO-AUSTERLITZ