Alles over Cantiamo

Informatie

Over Cantiamo

Algemeen

Cantiamo, opgericht in 1922, is begonnen als een plaatselijk gemengd koor, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een koor met leden uit de wijde omgeving van Zeist en Austerlitz. Het repertoire is veelzijdig en strekt zich uit van oude tot hedendaagse muziek in alle genres en van religieus tot musical en filmmuziek.

Wekelijks repeteren wij op de maandagvond (met uitzondering van de schoolvakanties) van 20:00 tot 22:00 uur in het dorpshuis in Austerlitz. Elke eerste maandag van de maand hebben we een open inloopavond voor tenoren en bassen vanaf 19.45 uur.

Wilt u meer weten? 

Overkoepelende organisaties

Cantiamo is lid van de Federatie Amateur Podiumverenigingen in Zeist, de FAP. Cantiamo is aangesloten bij de landelijke bond KBZON, de nationale korenbond.

Bestuur

 

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

 

  • Carol Dohmen (voorzitter)
  • Henny Keijning (secretaris)
  • Janny Rijkse (penningmeester)
  • Marjan Huisman (lid)
  • Peter van Putten (lid)

Kamer van Koophandel

Cantiamo staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 40477444.

Arjan veen

Dirigent

Arjan Veen is concertorganist, kerkmusicus en dirigent. Hij is als (cantor-) organist verbonden aan de Maartenskerk in Doorn, de Grote kerk van Vianen en als vesperorganist aan de Domkerk te Utrecht.

 Arjan Veen behaalde zijn Bachelor en Masterdiploma orgel aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde bij Aart Bergwerff, Ben van Oosten en Hayo Boerema. Zijn Masterrecital orgel sloot hij summa cum laude af in 2015. Hij behaalde meerdere prijzen bij internationale orgelconcoursen en volgde onder meer masterclasses bij Hans-Ola Ericsson, Jürgen Essl en Peter Planyavsky. In september 2022 mocht hij na zijn optreden in de int. orgelserie van de stad Kortrijk (BE) twee prijzen in ontvangst nemen waaronder de prijs voor de beste vertolking van orgelwerken van Cesar Franck.

 Arjan sloot zijn studie Koordirectie (Master) aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen in juni 2022 succesvol af alwaar hij o.m. studeerde bij Luc Anthonis (koordirectie) en Joris Verdin (orgel).

 In 2022 is hij benoemd tot dirigent van het Eindhovens kamerkoor (EKK). Naast orgelprojecten- en concerten, dirigent, begeleider en zanger is Arjan tevens actief als piano- en orgeldocent.

Stuur ons een berichtje!

bestuur@cantiamo-austerlitz.nl

Repetities

Maandag 20:00 - 22:00

Open inloopavond voor tenoren en bassen: elke eerste maandag van de maand, 19.45 uur

Dorpshuis Hart van Austerlitz 

 Schoolweg 2, 3711BP Austerlitz