Alles over Cantiamo

Informatie

Over Cantiamo

Algemeen

Cantiamo, opgericht in 1922, is begonnen als een plaatselijk gemengd koor, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een koor met leden uit de wijde omgeving van Zeist en Austerlitz. Het repertoire is veelzijdig en strekt zich uit van oude tot hedendaagse muziek in alle genres en van religieus tot musical en filmmuziek.

Wekelijks repeteren wij op de maandagvond (met uitzondering van de schoolvakanties) van 20:00 tot 22:00 uur in het dorpshuis in Austerlitz. Elke eerste maandag van de maand hebben we een open inloopavond voor tenoren en bassen vanaf 19.45 uur.

Wilt u meer weten? 

Overkoepelende organisaties

Cantiamo is lid van de Federatie Amateur Podiumverenigingen in Zeist, de FAP. Cantiamo is aangesloten bij de landelijke bond KBZON, de nationale korenbond.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

 

  • Jaap Logge (voorzitter)
  • Henny Keijning (secretaris)
  • Janny Rijkse (penningmeester)
  • Peter van Putten (lid)

Kamer van Koophandel

Cantiamo staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 40477444.

Arie perk

Dirigent

Arie Perk (1964), is sinds 2010 onze vaste dirigent. Behalve het gemengde koor Cantiamo staat nog een aantal andere koren onder zijn leiding.

Als kind heeft hij het actieve muziekleven ervaren doordat zijn vader in de plaatselijke harmonie diverse instrumenten bespeelde en orgellessen genoot. Arie kreeg op 6 jarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Lammert de Wilde. Zingen in een kinderkoor (en later jongerenkoor) bracht hem in contact met koormuziek.

Vanaf zijn 15e jaar begeleidde hij diverse koren op orgel en piano. In 1980 volgde hij zijn eerste koordirectiecursus bij de Nederlandse Sint Gregoriusvereniging.
Na zijn Atheneumopleiding koos hij voor een muzikale vakopleiding aan het Utrechts Conservatorium, met koordirectie als hoofdvak en zang en piano als bijvakken. Zijn docenten waren Reinier Wakelkamp en Joop Schets.

Na zijn conservatoriumperiode bezocht hij de Kurt Thomascursus en het World Symposium on Choralmusic. Om zich te verdiepen in het werken met orkest volgde hij de ‘specialisatie-opleiding vocaal en instrumentaal ensemble’.

Stuur ons een berichtje!

Repetities

Maandag 20:00 - 22:00

Open inloopavond voor tenoren en bassen: elke eerste maandag van de maand, 19.45 uur

Dorpshuis Hart van Austerlitz 

 Schoolweg 2, 3711BP Austerlitz